Kävin katsomassa New Moonin perjantaina äitini ja veljeni kanssa. Tikkurilassa, Bio Grandissa. Sali ei ollut ihan täynnä, vaikka oli ensi-ilta. Kerrankin yleisö osasi olla suunnilleen hiljaa, mutta ainakin takana istuvat taisivat hieman höpistä. Kaikista eniten kyllä ärsytti ehkä Eetu, koska tietysti sen piti kommentoida minulle kaikkea välillä.. Ja koko automatkan kotiin oli vain että 'miks mä tulin tonne, toi oli ihan paska' jne. Mutta mielipiteensä kullakin, enkä ala siitä tässä tarinoimaan, vaan kerron mitä itse tykkäsin. Ja muuten tykkäsin. ;)

Lähdin tyylikkäästi noissa Lontoosta ostetuissa karvakengissäni, koska ne oli helpot vetää jalkaan. Ja koska en osaa istua leffassa kengät jalassa, ja koska aina kiskaisen toisen jalkani penkille. Ja vaihtelen aina sitä jalkaa mikä on pelkillä. Ihan polvillani en viitsi istua, mutta melkein. Ja koska olen 100% team Jacob, oli minulla susipaita päällä. Ja ennen leffaa samana päivänä väsätyt kynnet olivat myös erittäin team Jake. Muuten todella perus, vähän glitter-ruskeaa mukana. Minulla on kerrankin kuvia tekovaiheista, joten katsotaan jos ensi viikolla ehdin tekemään jonkunlaista how to do-juttua. Alkaa olla rästissä näitä, mutta maanantaina alkaa se koeviikko, niin sitten ehkä ehtii. (Ainiin, ja pipo sen takia että oli hiiirveä bad-hair day. Ja kuva muuten otettu vasta seuraavana päivänä, mutta who cares. =D)

Kuvat ovat erittäin huonot, koska kuvasin ne vanhalla kamerallani. Ja se ei mitenkään suostunut tarkentamaan kunnolla... Mutta perusmusta pohja, ja sitten tassunjälkiä. Peukaloissa molemmissa sellaiset hieman tarkemmat, ja vasemman keskarissa ja pikkurillissä ja oikean nimettömässä on ihan perus-koirantassuja. Tai suden, tässä tapauksessa.

Leffasta sitten. Mielestäni se oli parempi kuin kirja, ja parempi kuin ensimmäinen leffa. Mutta oli siinä huonojakin puolia, ainakin jotain. Yritän kirjoittaa tähän jotain, mutten aio kaikkea kertoa, koska jos joku ei ole sitä leffaa vielä nähnyt, en halua spoilata. Spoilaaminen on ilkeää.

Niin. Taylor Lautner/Jacob Black oli ihana. Emmett oli ihana. Ja Jasperkin oli hauska, varsinkin lopussa oleva kommentti. Alice/Ashley Greene oli myös ihan mahti. Sudet oli ihania, erittäin halittavia. Voisin ottaa sellaisen kivan Jake-suden lemmikiksi, mistähän niitä voi ostaa? Se oli niin ihana. <3 Muutenkin kaikki susityypit oli hauskoja, ja Emily-kohtaus sai minut naureskelemaan.

Voltureista sitten. Kohtaus oli liian venytetty, lisätty vähän liikaa actionia. Mutta plussaa Arosta. Ihan mahti heppu, ja se nauru. Repeilin katsoessani elokuvaa, oli aika hauska. Sinänsä outoa, koska sen pitäisi olla tavallaan synkkä ja muuta, mutta taas toisaalta iloinen ja aurinkoinen. Mutta oli kyllä ihan erilainen kuin Twilight, paljon lämminsävyisempi.

Victoria ja Laurent olivat aika... ööö.. outoja. Ja varsinkin yksi Victoria-kohta sai koko salin naureskelemaan. Bella oli välillä aika ärsyttävä. Ja Robert Pattinson/Edward... Noh, sanotaanko että ihmettelen miten kukaan voi tykätä kyseisestä tyypistä. Hyrrr. Enkä kyllä kuvitellut Edwardia sellaiseksi... Ja Rosalien hiukset... Niistä ei kai tarvitse sanoa muuta. Volturi-kohtauksessa oli myös yksi erittäin hauska juttu, mikä sai kaikki nauramaan.

Elokuva tuntui kuitenkin kamalan pitkältä. Pari tuntia, onhan se pitkä, mutta tuntui kyllä todella paljon pidemmältä. Mutta toisaalta jotkut kohtaukset tulivat ja menivät liian nopeasti, ja loppurepliikki... Se oli ensinnäkin eri tavalla kuin kirjassa, se olisi pitänyt olla sama, olisi sopinut paremmin. Ja sitä kun ainakin minä odotin jo melko pitkään, ja sitten se vain töksähti sillä tavalla... Että juu.

Kaikenkaikkiaan siis ihan hyvä leffa, mutta ei kuitenkaan yksi parhaista. Parempi kuin Twilight, mutta se ei nyt taida paljoa vaatia. Parempi kuin kirja, mutta sehän oli juuri se huonoin osa sarjasta. Eli sekään ei vaatinut paljoa. Minulla ei ollut mitenkään suuria odotuksia elokuvalta, ja kerrankin ne pienet odotukseni ylittyivät. En ole lukenut kirjaa varmaan vuoteen, jopa puoleentoista, mutta silti välillä tuli sellainen olo, että tätä ei ollut kirjassa, ja ei sen näin pitänyt mennä.

Edelleenkin fanitan kyllä jossakin määrin Twilight-sarjaa, mutta olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että parempiakin on. Neljäs kirjahan oli mielestäni täyttä p*skaa, ihan hirveä lopetus kohtalaiselle sarjalle, enkä oikein tiedä mitä odottaa seuraavalta elokuvalta. Olen löytänyt paljon parempia kirjoja luettavaksi, enkä todellakaan aio lukea Twilight-sarjan suomennoksia, ainakaan kahta jälkimmäistä. Niiiin huonot suomennokset, tai ainakin se Eclipse, joka löytyy kyllä minultakin kirjahyllystä. Lähinnä äitini takia tosin, koska itsehän luin kirjan englanniksi ajat sitten.