Itsenäisyyspäivä tuli ja meni. Se ei poikennut mitenkään normaalista viikonlopusta, normaalista sunnuntaista. Meillä ei ole ikinä ollut mitään suuria perinteitä, poltetaan kyllä kynttilöitä ikkunalla ja katsellaan Linnanjuhlia. Ei meillä kai milloinkaan ole mitään hienoa juhla-ateriaa ollut, eikä kamalasti sukulaisiakaan kylässä. Ehkä joskus joku nähty jossakin päin, mutten kyllä muista mitään erikoista. Normaali päivä, tosin viikolla vapaa.

Eilen katselin Linnanjuhlia samalla kun lakkasin kynsiäni, tällä kertaa tummansinisellä pohjalla ja valkoisella päällä. Hopealla raidalla siinä välissä. Pitäähän sitä vähän Suomi-tyyliä olla. Naureskelin selostajille, tai enemmän heidän epävarmuudelleen. 'Luulisin' ja '...on se ja se.' 'Eikä oo!' aiheuttivat hilpeyttä meidän olohuoneessa. Arvostelin joidenkin juhlapukuja, kuten asiaan kuuluu. En vain tajua, miksi ihmiset laittavat päälleen mekkoja, joissa on kahden metrin laahus. Ei sen kanssa pysty kulkemaan siellä tungoksessa, haloo. Ja yksi asia ällöttää; nimittäin korsetit/mekot, jotka on liian kireitä. Iho kasaantuu rumasti selästä, hyihyi. Mietin jossakin vaiheessa, että eikö nämä ihmiset ole katsoneet peiliin ennen lähtöä.

Aloitin myöskin tekemään joulukortteja. Yhden käytin pelkästään testailemiseen, koska en ollut 100% varma mitä tekisin. Ilmeisesti toinen tekemäni, ihan kokeilu sekin, oli kuitenkin hyvä, joten jatkan luultavasti sellaisten tekemistä. En keksi mitään parempaakaan, koska alkuperäinen ideani ei ollutkaan niin mahti kuin kuvittelin. Sääli, toisaalta.

Olen myöskin ahkerasti yrittänyt väsätä joululahjoja, mutta vaikuttaa aika huonolta. Toivon vain, ettei minun tarvitse jättää kavereille tekemättä mitään sen takia, että pitäisi kummeille tai sukulaisille saada jotain. Mieluummin teen kavereille jotain kivaa, en haluaisi ostaa kaupasta. Ei sillä että siinä mitään vikaa olisi, mutta kun on ideat jo mitä teen...

Nyt pitäisi tehdä läksyt. Pitäisi kirjoittaa elokuvakurssin tehtävät, että siitäkin pääsisi läpi. Enää yksi elokuva katsomatta. Saa nähdä miten tässä käy. Toivottavasti hyvin.

Otsikko liittyy noihin edellisiin kynsiini. Seuraavana aamuna oli pakkasta, jota kesti kaksi päivää. Kolmantena tuli luntakin. ...ja sitten seuraavana päivänä se suli. Tuli taas lämmintä. Toivoin jo, että olisin saanut hieman talvisemman maiseman, kivemman lenkkeilyilman...

Nyt täytyy palata todellisuuteen, läksyihin ja joulukortteihin. Huoh. Olisi vain pitänyt aamulla jäädä kotiin, oli aika turha päivä. Saksantunnillakin meitä oli vain kaksi, eli ei kiva. Ja se opettaja on selvästi turhautunut minuun. Että haista vaan kuule. ...ei tässä mitään, kaikesta selvitään. Lauantaina olin muuttamassa hiustyylini kokonaan, nyt lyhyt ja ruskea.

Why can't it be holiday already?